ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Η ΡΟΔΙΑΚΗ’’, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Να το πεις της νύχτας σου»

Ο Δήμος Ρόδου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – ΔΟΠΑΡ και οι εκδόσεις Ροπή παρουσίασαν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου το πρώτο μυθιστόρημα του καταξιωμένου ακαδημαϊκού, Καθηγητή Οικονομικών ΕΚΠΑ, Παναγώτη Πετράκη, «Να το πεις της νύχτας σου», σε μια βραδιά υψηλού επιπέδου και αισθητικής.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πέρσα Φώκιαλη και ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν ο καθένας από τη θεσμική και επιστημονική του θέση μια διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του μυθιστορήματος. Την παρουσίαση συντόνισε η Προϊσταμένη του ΔΚΣΜΡ και φιλόλογος, κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη.

Όλοι επεσήμαναν την εξαιρετική πλοκή, το άρτιο στήσιμο των χαρακτήρων και τον ρέοντα λόγο του συγγραφέα που μας προσφέρει ένα πολυεπίπεδο και ταυτόχρονα καθηλωτικό κείμενο, που διαβάζεται απνευστί ακόμα και από έναν μη φανατικό αναγνώστη.

Το μυθιστόρημα «Να το πεις της νύχτας σου» καταπιάνεται με σύγχρονα και δύσκολα θέματα, όπως τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές συνθήκες, τη διαφορά στην κοσμοαντίληψη ανθρώπων από διαφορετικό υπόβαθρο, τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, την πολιτική και την επίδραση της στη ζωή των καθημερινών ανθρώπων, ως και το έγκλημα και την ψυχολογία των ανθρώπων που το διαπράττουν. Ταυτόχρονα η οικονομική επιστήμη αποκτά απόλυτα προσιτή και οικεία διάσταση, καθώς δεν αφορά μόνο αριθμούς και δείκτες, αλλά αποτυπώνεται μέσα από τις ζωές και τις επιλογές των πρωταγωνιστών του βιβλίου.

Ο συγγραφέας τοποθετήθηκε στο τέλος της βραδιάς ευχαριστώντας τους ομιλητές για τις ξεχωριστές και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη του να αποτυπώσει τα γεγονότα και τις συγκυρίες της σύγχρονης εποχής έτσι όπως τα βιώνουν οι καθημερινοί άνθρωποι, γεγονός που τον οδήγησε και στη συγγραφή του μυθιστορήματος.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως της Ρόδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κώστας Τσολακίδης, η Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρόδου κ. Στέλλα Αναστασιάδη, το Μέλος Δ.Σ. ΔΟΠΑΡ κ. Βασίλης Καϋμενάκης, ο Προϊστάμενος Διοικητικού και Οικονομικού Τμήματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Στέργιος Χατζηπαπάκης καθώς και μέλη της πνευματικής κοινότητας Ρόδου, όπως ο ποιητής Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ και ο Νίκος Κωνσταντινίδης, συγγραφέας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων.

Δείτε περισσότερα για τη βιβλιοπαρουσίαση στη σελίδα https://nyxta.ppetrakis.gr/parousiash/nestorideio-melathro-rodos/

ΑΡΘΡΑ

22.12.2018 – Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ., Κοσμήτορας Ο.Π.Ε.

Εισήγηση του κου Ζαρωτιάδη από την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη »Να το πεις της νύχτας σου» στο Public Τσιμισκή, την Πέμπτη 13/12/2018 «Στο βιβλίο του «Να το πεις της Νύχτας σου» ο Παναγιώτης Πετράκης συμβάλλει στη δημιουργική συνάντηση των κοινωνικών επιστημών με το φαντασιακό. Ενσωματώνοντας βιωματικά στοιχεία με έναν ανεπαίσθητο τρόπο, εξυφαίνοντας σταδιακά […]

∆ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

22.12.2018 – Πέτρος Παναγιωτόπουλος: Επ. Καθηγητής Τμ. Θεολογίας, Α.Π.Θ.

Εισήγηση του κου Παναγιωτόπουλου από την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη »Να το πεις της νύχτας σου» στο Public Τσιμισκή, την Πέμπτη 13/12/2018 Μια συναρπαστική διαδρομή στις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής της της χώρας. Μέσα από τη ζωή μιας παρέας, η αποτύπωση κεντρικών γεγονότων της ιστορίας του τόπου. Ένα διαρκές «φλερτάρισμα» με το […]

∆ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13.12.2018 – Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συγγραφέας

Εισήγηση της κας Τσιλιμένη από την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη »Να το πεις της νύχτας σου» στο Public Τσιμισκή, την Πέμπτη 13/12/2018 Ο κ. Πετράκης δημιουργεί ένα ιστορικό μυθιστόρημα, με στοιχεία αστυνομικής λογοτεχνίας, με κεντρικό άξονα την κρίση που αποτελεί τον  βασικό θεματικό πυρήνα της αφήγησης. Εύλογα μπορεί κανείς να εικάσει ότι  γνώστης της […]

∆ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
∆ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φόρμα παραγγελίας

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο τηλέφωνο +30 6942475636


Τροπός παράδοσης: ACS
Δωρεάν αποστολή εντός 4-5 εργάσιμων ημερών.

Τρόπος Πληρωμής: Αντικαταβολή
Η τιμή συμπεριλαμβάνει τα έξοδα αντικαταβολής.
Η απόδειξη θα σας σταλεί μαζί με το βιβλίο.
Na to peis ths nuxtas sou image

Να το πεις της νύχτας σου

ISBN: 978-618-5289-17-1
Συγγραφέας: Παναγιώτης Πετράκης
Αριθμ. Σελίδων: 463
Αρχική Τιμή: 19 €
Τελική Τιμή για online παραγγελίες: 17 € (δωρεαν τα έξοδα αποστολής)